Palplanșe

Palplanșe

Folosirea palplanșelor este utilizată ca metodă de susținere a malurilor și de sprijinire a excavațiilor, folosindu-se profile metalice din oțel cu prinderi pe margini.
Palplanșele se introduc pe secvențe pentru determinarea adâncimii de-a lungul perimetrului excavației sau liniei de coastă.

Palplanșele se interconectează și formează un perete de sprijin permanent sau temporar, cu permeabilitate scăzută. Se pot folosi ancore pentru a oferi o susținere laterală suplimentară, dacă este necesar.

Elpex furnizează și instalează palplanșe prin vibro-înfingere pentru structuri permanente sau pereți de susținere temporari.
Aplicațiile posibile variază mult, în funcție de zona unde vor avea loc lucrările, pe sol, pe apă sau de-a lungul unei căi ferate.

Palplanșele sunt folosite pentru sprijinirea excavațiilor la parcări subterane, subsoluri, stații subterane de pompare și fundații, dar și pentru realizarea de insule sau ecrane etanșe pentru excavații sub nivelul apei. Palplanșele permanente sunt proiectate pentru a asigura o durată de exploatare ridicată.

DESCARCĂ BROȘURA